Rutinler Kontrol Listem

Beni tanıyanların bildiği üzere genel anlamda düzenli ve analitik bir yapıya sahibimdir. Herşeyi vaktinde ve gerektiği gibi yapmaya özen gösteririm. Ancak takıntı boyutunda da değildir düzen ve detay algım. Bir şey istediğim düzende olmadığında yada işler planladığım gibi gitmediğinde dünya yanıyormuş gibi davranmam. 

Ancak şunu gördüm ki ANNELİK denilen tam zamanlı iş benim gibi düzenli insanların bile hayatını etkiliyor. Düzen algım belki değişmedi ama düzenli olmanın yararlarını çok gördüm oğlum doğduğundan beri. Bu nedenle de gerek oğlumla geçirdiğim zamanın kalitesini arttırmak gerekse kendime ayırdığım zamanları etkili kullanmak için düzenli ve programlı olmayı bu ay bir tık öteye taşıdım. 

 Yaklaşık 10 gündür kendime hazırlamış olduğum Rutinler Kontrol Listesi'ni kullanıyorum. Bu kontrol listesinde kendime ait zamanlarımı Temizlik vs. , Kişisel Bakım ve İnternet rutinlerime pay ettim ve Günlük ve Haftalık olmak üzere iki zaman dilimi şeklinde bölümledim. Benim çok işime yaradı ve oğluşuma ayırdığım zamanların kalitesini oldukça arttırdı. Onunla vakit geçirirken aklımda yapılacaklar listesi olması hiç hoşuma gitmiyordu açıkçası. 

  İşte benim RUTİNLER KONTROL LİSTEM :







Not :  Resimleri kendim çekip ekleyince daha samimi olduğuna inandığımdan , kontrol listesinin excel halini paylaşmadım. İsteyene e-posta gönderebilirim. Resimler de bugün pek net olmadı ellerim çok titriyor nedense ;)





Yorumlar

  1. benimde ihtiyacım var sanırım böyle bir listeye , hele de 2. den sonra :) bu arada face de çalışan anne ben, dün akşam farkettim blogun olduğunu ve üstelik benim de takip ettiğim bloglar arasında olduğunu.Ama nedense buradan hiç görüşmemişiz. Bana da beklerim, sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  2. bu arada benim yeni blogum http://ilknurolmez.blogspot.com/ beklerim, takipçim olursan sevinirim, facebook sayfamı da beğenirsen, arkadaşlarına tavsiye edersen çok mutlu olurum https://m.facebook.com/profile.php?id=271999649591896 sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Canım :) Takipleştiğimizi biliyordum ve facebooktaki yeni sayfandan haberdardım ancak yeni blogunu öğrenmem iyi oldu. Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sonbahar ve Yeni Okul Yılına Hazırlık

Bir Anne Adayı Olarak Öğrendim ki - 1 : PERSENTİL

SON YAPRAK (The Last Leaf)