Bir Pazar Gününün Anatomisi

Aslında sadece amigurumiye başlama kararımla ilgili bir yazı yazacakken nihayet oturup şöyle bir düşününce pazar gününün değerlendirmesini yapmaya karar verdim .

Çok uzun zamandan sonra ilk kez 10.30'a kadar uyudum ve acaip aç bir şekilde uyanıp hemen mutfağa koştum. Eşimi ekmek almaya yollayıp hazırlıklara başladım. Hafta içi dışarıda kahvaltı yaptığımız için , cumartesi ve pazar mutlaka yumurtalı birşeyler yapıyorum kahvaltıya. Böylece haftalık yumurta ihtiyacımızı karşılıyoruz. Bugün omlet yaptım. 

Okumadığım 1 grup yazılım kalmıştı, kahvaltıdan sonra günlük blog ziyaretlerimi tamamlayıp bu yazılıları okudum ve bu hafta yaptığım tüm yazılıların notlarını e-okul sistemine girdim ki  öğrencilerim hemen bakabilsin. 

Yarın arabamı birkaç işlem için servise bırakacağımdan, Can'ı (kaynım) da alıp markete gittim ki araba tahminimden uzun serviste kalırsa eşya taşımak zorunda kalmayalım. Tabi markete giderken tuhafiyeye uğrayıp ilk amigurumi malzemelerimi satın aldım. Çok heyecanlıyım. Birazdan amigurumi forumdan da destek alarak ilk çalışmama başlayacağım. 



Bu arada amigurumiye başlamak aklımda hep vardı ama dün İzmir'den arkadaşım Elif beni yüreklendirdi, bebişine çok güzel oyuncaklar ördüğünü söyledi. Ben de bebekler ve çocuklar için sağlıklı oyuncaklardan yanayım ve kendi çocuğum olana kadar kendimi bu konuda geliştirmeye karar verdim. Hadi bakalım hayırlısı diyorum çünkü hayatımda elime tığ almışlığım yok. Bu ilk olacak :))

Marketten gelince karnımızın acıkmaya başlamasıyla aldıklarımızı yerleştirip peynirli, zeytinli kek yapayım dedim; işe koyuldum. Keki fırına verince ekonomik Zeynep devreye girdi ve "Bir kek için fırın kızmaz, yanına da meyveli, damla çikolatalı muffin yapayım." dedim. İyi ki de demişim çayın yanına pek güzel oldu.




Bu arada kuruyan çamaşırları topladım ki  , BJK maçını rahatça izleyeyim. Dün de aynı yöntemle işlerimi rahatlatıp GS maçını rahatça izledim , süper oldu. Futbol sadece bir tanesi bir çok spor dalının karşılaşmalarını TV dizilerine tercih ediyorum, tercih diyelim. 

Şimdi rutin internet işlerimi yapıyorum ve maçı izliyorum bir yandan. Geriye akşam yemeği, pazar akşamı çarşaf değiştirme ve banyo seansları kaldı. Çalışan kadının klasik pazar günü böyle mi bilemiyorum. Ama benimkiler üç aşağı beş yukarı böyle geçiyor. 

Sevgiler...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sonbahar ve Yeni Okul Yılına Hazırlık

Bir Anne Adayı Olarak Öğrendim ki - 1 : PERSENTİL

SON YAPRAK (The Last Leaf)