Çılgın Lezzet : Çıtır Kurabiye
Kurabiye denilince iki vazgeçilmezim vardı : 1. Un Kurabiyesi ve 2. Tabak gibi kocaman cevizli, damla çikolatalı Kukiler
Artık 3 tane vazgeçilmezim var : 3. Çıtır Kurabiye
İlk kez rehber öğretmeni olduğum 6-A sınıfı ile yaptığımız Yerli Malı Etkinliğinde yemiş ve lezzetini unutamamıştım. Kuzucuklarımla yiyip içip eğlenmiştik arada kaynamıştı çıtır kurabiye.
Daha sonra Komşu Sınıf Etkşnliğimizde de Sevgili Velim Melek Hanım'dan rica ettim, yine bize çıtır kurabiye yaptı sağolsun. Ve biz yine kuzucuklarımla ve komşu sınıfımızla yedik içtik eğlendik ama bu sefer tarifi kaptım.
Ve... Elbette sizlerle de paylaşıyorum. Öncelikle dışı çikolataya bandırılmış mısır gevreği kaplı bu kurabiyenin içine un yerine sadece nişasta girdiği için ısırdığınız an başka dünyalara yolculuk yapabilirsiniz. Ben baştan uyarımı yapayım ;)
MALZEMELER : Kurabiye için :
- 3 yumurta
- 10 çorba kaşığı şeker
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 600-800 gram mısır nişastası (Yumurtaların büyüklüğüne göre yoğurdukça kulak memesi kıvamına gelene kadar ekliyoruz.)
Çikolata sosu için : BİM'de satılan Peripella Kakaolu fındık kreması (Velimin anlattığına göre Benmari usulü eritince en güzel kıvamı bu marka alıyormuş. Bir çok çikolata sosu denemişler en güzel Peripella ile sonuç almışlar.)
Kaplaması için : Klasik mısır gevreği
YAPILIŞI : Resimlerle anlatayım :)))
3 yumurta ile şekeri güzelce çırpıyoruz.
Margarini, kabartma tozunu , şekerli vanilini ve azar azar mısır nişastasını ekleyerek yoğuruyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar mısır nişastası eklemeye devam ediyoruz.
Hamurumuz hazır olunca ister yağlı kağıt serilmiş ister biraz yağlanmış tepsiye serçe parmak büyüklüğünde parçalar halinde kurabiyelerimizi diziyoruz. Benimkiler biraz baş parmak büyüklüğünde oldu ancak kabarmalarını hesaba katıp serçe parmak büyüklüğünde yapmanızı öneririm.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kurabiyeler beyazlaşana kadar pişiriyoruz.
Kurabiyeler soğurken çikolata sosu için kapağı açılmamış Peripellayı ocakta sıcak su içinde kaynatarak erimesini sağlıyoruz.
Mısır gevreklerini de bir kapta elimizle biraz ufalıyoruz.
Soğuyan kurabiyelerimizi önce çikolata sosuna ardından çıtır gevreklere bulayıp bir saklama kabına sıralıyoruz.
Lezzetli mi lezzetli çıtır kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun ;)
NOT: Peripella ile tüm kurabiyeleri kaplayamazsanız üzülmeyin :) Artan kurabiyeleri buzluğa atıp 2. sefer yarım ölçü kurabiye ile tam ölçü sos yaparsanız, tam denk geliyor ;)
Sevgiler...
Merhabalar,
YanıtlaSilBence de görünüm itibariyle nefissss görünüyorlar.
Lezzetinin de nefisss olduğuna eminim.
En kısa zaman da denemek isterim.
Sevgiler...
Çok teşekkür ederim Sevalcim. Dene elbette. Sizin elleriniz benden daha pratiktir zaten. Enfes olur eminim. Sevgiler...
Silmerhaba eline sağlık harika olmuş
YanıtlaSillezzettinide bilirim mükemmel olur gerçekten
sevgiler
Teşekkür ederim :)) Sevgiler...
SilBloguma misafir oldugun icin tesekkür ederim. Ellerine saglik bu arada harika gözüküyor :)
YanıtlaSilSen de hoşgeldin canım. Teşekkürler ve sevgiler...
Sil