Cevizli Tulum Peynirli Erişte
Sizlerin damak tadına hitap eder mi bilemiyorum ama benim en sevdiğim makarna çeşidi EV ERİŞTESİ :) Hele de bu eriştenin yarısı tereyağı ile kavrulup çektirmeli pişirildikten sonra üzerine tulum peyniri ve ceviz içi ile servis edilirse "ALLAH ALLAH" derim :)))
Eriştemizin yarısını tereyağı ve mısır özü yağı ile kavurdum.
Bu köpürme sırasında mutfağa yayılan o müthiş kokuyu içime çektim.
Eriştenin kalanını da ekleyip çok azıcık daha kavurdum.
Tüm erişteleri yarım santimetre geçecek kadar sıcak
su ekleyip karıştırdım ve pişmeye bıraktım.
Bu arada ceviz içlerini elimle küçük küçük kırdım.
İzmir tulum peynirini rendeledim.
Güzelce pişen eriştelerimi ocaktan alıp ceviz içi
ve tulum peyniri ile servis yaptım.
Afiyet olsun :)))
Bu arada ev erişteleri için değerli velim Hediye Gürbüz'e teşekkür ediyorum, ellerine sağlık :)
Çok güzel ben çok severim ellerine sağlık :) nasıl da güzel olmuştur misss gibi :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)))
Sil