İstanbul'da Yaşayanlar İçin Doğaya Kaçış : Durusu Metra Club

Geçenlerde bir hafta sonu AKBATI AVYM'ye gittiğimde bir stand dikkatimi çekti: DURUSU METRA CLUB* Durusu ismini görmem yetti çünkü öğretmenlik yaptığım köye yaklaşık 20 km mesafede Durusu Gölü var. Hemen yaklaşıp bir broşür rica ettim. Tepeden göle bakan orman içerisinde çok şık bir otel ve spa merkezi olduğunu ve brunch için de gidilebildiğini görünce "Tamamdır." dedim. Çünkü eşim bütün bir hafta Maslak-Bahçeşehir arası trafik çektiği için hafta sonu pek o taraflara gitmekten hoşlanmıyor haklı olarak. Bense gezmek olsun neresi olursa olsun modunda bir insanım. Sabah kahvaltısını da arada bir dışarıda yapmak hoşumuza gidiyor. Hal böyle olunca atladık sabah dört tekerliye, çıktık yollara.

Daha önce o tarafa pikniğe de gittiğimiz için yolları biliyoruz. Am yine de yeni Tayakadın-Arnavutköy yolu çalışması nedeniyle biraz dolandıktan sonra DURUSU PARK'a ulaştık. Hadımköy yolu üzerinden gidecekseniz, YASSIÖREN tabelalarını takip edip Yassıören'den Boyalık Tabelalarını takip ederek çift şeritli yeni bölünmüş yola çıkıyorsunuz ve 4-5 km sonra Durusu Park solunuzda görünüyor zaten.  Durusu Metra Club** , Durusu Park'ın 1,5 km içinde yer alıyor. 
 
* Durusu Metra Club'ın web sitesine ait link
** Durusu Metra Club'a ulaşımı gösteren harita

Ben brunch kelimesini sevmiyorum, bu nedenle kahvaltı kelimesini kullanıcam. Açık büfe kahvaltı güzel hazırlanmıştı ve her türlü yiyecek grubu kaliteli ve çeşitliydi. Özellikle omletimizi hemen oracıkta seçtiğimiz malzemelerle hazırlayan ve sohbetini bizden esirgemeyen Aşçı Ekrem Bey ve tüm çalışanlar çok nazik ve güler yüzlüydü. Çay bardaklarımız hiç boş kalmadı, masamızda hiç gereksiz bir tabak bırakılmadı etrafımızda tabiri caizse arı gibi döndüler sağolsunlar.

Kahvaltımızın ardından motel bahçesi içinde yürüyüşümüzü yaptık. Bizi önce tavşanlar , sülünler ve ördekler karşıladı; ardından da çok başarılı bir peyzaj mimarisi ile içiçe geçmiş müthiş bir doğa. 

Bu kadar kelime yeter , kelimelerin anlatamadıkları aşağıda :))) Bu arada resimleri elemekte çok zorlandım ama bunlar çekilenlerin yarısı ;)

Umarım sizlerinde yolu bir gün Durusu'ya düşer. Sevgiler...












































Yorumlar

  1. çok güzel bir yermiş:)

    YanıtlaSil
  2. MERHABA CANIM BLOGGER CAFEDEN GELİYORUM BLOĞUNU İZLEMEYE ALDIM SEVGİLER

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yermiş bayıldım ben buraya... tam kaçış ve geri dönemeyiş yeri...

    YanıtlaSil
  4. Yorumlarınız için teşekkürler hanımlar. Hepinizi takipteyim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. At çiftliğinin olduğu yermi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durusu Park 'ın içinde at çiftliği de var mı bilemiyorum. İçeride yaya gezmek yasak olduğu için biz sadece Metra Club'ı gezip ayrıldık kahvaltıdan sonra.

      Sil
  6. Bloğunuz ekibimiz Logar için çok yararlı bilgiler içeriyor. Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz ve paylaşımlarınızda başarılar dileriz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sonbahar ve Yeni Okul Yılına Hazırlık

Bir Anne Adayı Olarak Öğrendim ki - 1 : PERSENTİL

SON YAPRAK (The Last Leaf)