Retro Tarza Bürünen Blogum


Her zaman sevmişimdir RETRO tarzı. En sonunda TWITTER hesabımdan sonra ; FACEBOOK hesabımı ve blogumu da RETRO tarza çevirdim. Ve... muhtemelen yavaş yavaş gardrobumda bu tarza dönecek ;)

Peki,  nedir RETRO?

İngilizce - Türkçe sözlük retro anlamı
 
ingilizcetoturkce anlamı Türkçe anlamı:
retro; ök. geriye, geriye doğru, geri, geçmişe, tersine, ters
İngilizce - İngilizce sözlük retro anlamı
  
ingilizcetoingilizce anlamı İngilizce anlamı:
retro; [retro (retrospective) ] n. back, rear
pref. retro, back, behind
pref. retro

Retro teriminin kökeni İngilizcede geçmişe bakış anlamına gelen “retrospective” kelimesidir. Kısaca kültürel olarak eskimiş ya da modası geçmiş bir akımın yeniden benimsenerek yaygın bir stil haline gelmesi onu “retro” yapar. Retro bu bağlamda postmodern sanatta da benimsenen bir eğilimdir. Modada retro stil ise geçmişte belli bir dönemde yaygın olan türde kıyafet ve aksesuarların yeniden giyilmesi ve kullanılmasını kapsar. Genellikle günümüz çizgileri ile karıştırılarak vurgulanan detaylara yer verilir. Buna örnek olarak 60'lı yılların kalın çerçeveli büyük gözlüklerinin kadınlar arasında yeniden revaçta olması gösterilebilir. Erkek modasında ise retro günümüzde daha az abartılı olmakla beraber daha yaygın olarak benimsenmektedir. 50'li ve 60'lı yıllarda revaçta olan deri çanta modelleri, askılı pantolonlar, kısa kıravatlar, kumaş yelekler ve şapkalar günümüzde şehirli erkek modasının temel .çizgilerini oluşturmaktadırlar

Modada retro tarzı;geçmişin izlerini taşıyan,eskiye dönük dönemlere ait moda çizgilerini günümüze uyarlanması anlamındadır.Bu tarz zamanının en iyi örnekleri; Marilyn Monroe ve Audrey Hepburn ilk akla gelenlerdir.Resimlerden de anlaşılacağı gibi retro bir yaşan stili haline de gelebilir.Ama sadece modayla ilgili olarak yapacağımız bu sınırlamada,modaya ait retro detayları ;gösterişli dalgalı topuzlar, kırmızı rujlar,kürkler,ağır ve taşlı takılar,işlemeler,fırfırlar, güpürler kısaca hemen herşeyde mubalaya kaçmaktır.


Onlara hayran olmamak ne mümkün ? 
Işıklar içinde uyusunlar ...


İşte böyle RETRO ZEYNEP olma yolunda ilk adımlarımı atmış bulunuyorum. Sevgiler...


Yorumlar

  1. çok şeker olmuş..güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim :) İçim rahatladı. Teşekkür ederim canımcım. Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sonbahar ve Yeni Okul Yılına Hazırlık

Bir Anne Adayı Olarak Öğrendim ki - 1 : PERSENTİL

SON YAPRAK (The Last Leaf)