Avizelerim ve Sümbüllerim Yerini Buldu , Bu Arada Da Tatil Son Buldu

İnsanın yeni bir eve taşınması zor olsa da, yerleşip eve de içi ısınınca keyifli oluyor doğrusu. Bugün Lohusa Tacı ve Taşınma Gibi Alakasız Konular Üzerine paylaşımımda anlatıığım avizelerimizi astık mesela. Hoş ben avizeleri Işıl ve Can'ın (görümcem ve kaynım :))) odaları için yapmıştım ama koridora nasip oldular. Üstelik asılmayı beklerken biraz daha süslendiler :))










Ben çok beğendim , umarım sizler de beğenirsiniz.

Sümbüllere gelince, bugün eşimle lazım olan birkaç ıvır zıvır için KOÇTAŞ'a gittik. Bahçe bölümü tarafından çok güzel kokular geliyordu. Dayanamadık o tarafa yöeldik ve sümbüllerle karşılaştık. Alınmayacak gibi değillerdi ama biz henüz tam açmamış olanlardan aldık.

Ben de eve gelince çöpe atmak üzere olduğum yoğurt kabının altını kestim, kenarına kurdela geçirdim ve sümbülleri küçük saksıları ile yerleştirdikten sonra , bir ara lazım olur diye aldığım irili ufaklı akvaryum taşlarını  yoğurt kabının boş yerlerine döşedim.



"Neden saksılardan çıkarıp düzenlemedin?" derseniz, evde daha önce çiçek bakmadığım için biraz toprak ve yeni saksılar almayı akıl etmedim hafta içinde o tarz bir düzenleme de yapmayı düşünüyorum. Bu arada herşeyi kitabına göre yapma merakım beni "Sümbül nasıl bakılır?" sorusuna cevap aramaya itti. İnşallah sümbüllerimin açtığını görürüm. 15-16 derecelik oda ısısı bu mevsimde mümkün olmadığından kapalı balkona aldım çiçeklerimi , bilgileri okur okumaz. Bu arada mavi saksıdaki mor , pembe saksıdaki pembe çiçek açacak inşallah.



Bu arada tatilimiz bitti. 2. dönem yarın başlıyor ve ben her zamanki gibi mutluyum. Çünkü  uzun süre boş kalmak beni boğuyor, çalışkan mıyım, neyim? :)))

Tüm meslektaşlarımın ve öğrencilerin yeni döneminin iyi geçmesini diliyorum. Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Avizeye bayıldım:)) çokkk şık olmuş güle güle kullanın ..çiçeklerde umarım büyürler..ben biraz yeteneksizim de; hiç anlamıyorum..

    Bu arada yeni eviniz hayırlı olsun..güle güle oturmak nasip olur inşallah...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim Hilalcim. Çiçekler konusunda ben de kedilerde olduğum gibi başarılı değilim normalde ama belki de bu sefer olur. Güzelce açarlarsa öğretmenler odasına da alıcam sümbüllerden ;) Sevgiler.

      Sil
  2. ellerine sağlık çok beğendim. yeni dönem hepinize hayırlı olsun inş. sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Hatice Ablacım. Sizin de yeğeniniz nişanlanmış sanırım. Allah tamamına erdirsin. Sevgiler.

      Sil
  3. Yeni evinizde mutluluk dolu günler yaşayın ...
    İnsanın eve içinin ısınması gerçekten çok önemli, yoksa hiç süslemeye filan kalkışmaz...Avizen de yerine yakışmış,kendi ellerinden çıkan bir avize nereye olsa yakışır zaten :)
    Bak demek ki yoğurt kaplarını atmayacakmışsın, ne güzel işe yaramış, fikrini seveyim, ah sümbüller de nasıl güzel kokar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu Ablacım güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
      Siz demiştiniz ilk geridönüşüm projemde aramıza bir çöpçü daha katıldı diye. Yaşasın çöpçüler :))) Sonuçta yaptıklarımız evimizi güzelleştirip doğayı koruyor değil mi ama?
      Sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sonbahar ve Yeni Okul Yılına Hazırlık

Bir Anne Adayı Olarak Öğrendim ki - 1 : PERSENTİL

SON YAPRAK (The Last Leaf)